Oferta Wielkanocna
Dla firm i rodzin w sali bankietowej „ OLEŃKA „ (zapewniamy również zamówienia z dowozem do klienta – catering)
Propozycja Szefa Kuchni
Brench w formie bufetu ( od 10 / osób )
Menu:
80zł / osoba
Wielkanocny barszcz / jajko na twardo
Sałatki:
Sałatka z kurczakiem / żurawiną / seler naciowy
Tradycyjna warzywna
Przekąski zimne:
Asortyment pasztetów ( z gęsi / indyka )
Szynka wielkanocna wędzona metodą tradycyjną
Dodatki:
( żurawina / chrzan / ćwikła )
Schab w galarecie
Jaja faszerowane
Babeczki z twarożkiem / rzodkiewka
Babka wielkanocna / sos waniliowy
Sernik / sos malinowy
Menu:
100zł / osoba
Wielkanocny barszcz biały na kurkach / jajko na twardo
Sałatki:
Sałatka z kurczakiem / żurawiną / seler naciowy
Sałatka porowo -pieczarkowa
Sałatka z wędzonym pstrągiem
Przekąski zimne:
Asortyment pasztetów ( z gęsi / indyka / z królika )
Asortyment pieczonych wędlin ( kark / schab / boczek )
Dodatki:
( żurawina / chrzan / ćwikła )
Faszerowany filet z kurczaka w galarecie
Jaja faszerowane
Roladki z szynki nadziewane twarożkiem
Babka wielkanocna / sos waniliowy
Sernik / sos malinowy
Tradycyjny makowic
Menu:
120zł / osoba
Wielkanocny Żur / biała kiełbasa / jajko na twardo
Sałatki:
Sałatka z kurczakiem / żurawiną / seler naciowy
Sałatka z wędzoną szynką i ananasem
Sałatka z kalmarami i krewtkami
Przekąski zimne:
Asortyment pasztetów ( z gęsi / indyka / z królika )
Szynka wielkanocna wędzona metodą tradycyjną
Carpaccio z wędzonej gęsi
Dodatki:
( żurawina / chrzan / ćwikła )
Schab nadziewany śliwką w galarecie
Babeczki z musem serowym i wędzonym łososiem
Tapaski z serem pleśniowym / salami i winogronem
Strucel makowy
Sernik / sos malinowy
Asortyment owoców filetowanych
( pomarańcz / greapefrut / kiwi / winogron / truskawki )
Święta z „Oleńką”
Propozycja dla firm / rodzin / gości indywidualnych ( zamówienia przyjmujemy do 02.04.2020 )
Zapraszamy do zakupienia wyrobów z naszego pieca i wędzarni
Wędzone ryby:
Pstrąg wędzony ( 100g ) - 6zł
Halibut wędzony ( 100g ) - 8zł
Jesiotr wędzony ( 100g ) - 10zł
Węgorz wędzony ( 100g ) - 12zł
Mięsa wędzone i pieczone:
Pasztet z gęsi / królika ( 100g ) - 3 zł
Pieczona kaczka faszerowana kaszą z jabłkami ( 100g ) - 3 zł
Wędzona kiełbasa z dzika ( 100g ) - 7zł
Wędzony filet z gęsi ( 100g ) - 10zł
Wędzona polędwica z jelenia ( 100g ) - 12zł
Wypieki własne:
Ciasto kruche z owocami i lukrem ( 100g ) - 3zł
Strucel makowy ( 100g ) - 3zł
Sernik ( 100g ) - 4zł