Oferta Wielkanocna

 

Oferta Wielkanocna 

Dla firm i rodzin w sali bankietowej „ OLEŃKA „ (zapewniamy również zamówienia z dowozem do klienta – catering)

Propozycja Szefa Kuchni

Brench w formie bufetu ( od 10 / osób )

 


 

Menu:
80zł / osoba
Wielkanocny barszcz / jajko na twardo

Sałatki:
Sałatka z kurczakiem / żurawiną / seler naciowy
Tradycyjna warzywna

Przekąski zimne:
Asortyment pasztetów ( z gęsi / indyka )
Szynka wielkanocna wędzona metodą tradycyjną

Dodatki:
( żurawina / chrzan / ćwikła )
Schab w galarecie
Jaja faszerowane 

Babeczki z twarożkiem / rzodkiewka
Babka wielkanocna / sos waniliowy
Sernik / sos malinowy

 


 

Menu:
100zł / osoba

Wielkanocny barszcz biały na kurkach / jajko na twardo

Sałatki:
Sałatka z kurczakiem / żurawiną / seler naciowy
Sałatka porowo -pieczarkowa 
Sałatka z wędzonym pstrągiem

Przekąski zimne:
Asortyment pasztetów ( z gęsi / indyka / z królika )

Asortyment pieczonych wędlin ( kark / schab / boczek )

Dodatki:
( żurawina / chrzan / ćwikła )
Faszerowany filet z kurczaka w galarecie
Jaja faszerowane 
Roladki z szynki nadziewane twarożkiem

 

Babka wielkanocna / sos waniliowy
Sernik / sos malinowy
Tradycyjny makowic

 


 

Menu:
120zł / osoba

Wielkanocny Żur / biała kiełbasa / jajko na twardo

Sałatki:
Sałatka z kurczakiem / żurawiną / seler naciowy
Sałatka z wędzoną szynką i ananasem 
Sałatka z kalmarami i krewtkami

Przekąski zimne:
Asortyment pasztetów  ( z gęsi / indyka / z królika )
Szynka wielkanocna wędzona metodą tradycyjną
Carpaccio z wędzonej gęsi

Dodatki:
( żurawina / chrzan / ćwikła )
Schab nadziewany śliwką w galarecie
Babeczki z musem serowym i wędzonym łososiem
Tapaski z serem pleśniowym / salami i winogronem

 

Strucel makowy
Sernik / sos malinowy
Asortyment owoców filetowanych
( pomarańcz / greapefrut / kiwi / winogron / truskawki )

 


 

Święta z „Oleńką”
Propozycja dla firm / rodzin / gości indywidualnych ( zamówienia przyjmujemy do 02.04.2020 )

Zapraszamy do zakupienia wyrobów z naszego pieca i wędzarni

 

Wędzone ryby:

Pstrąg wędzony ( 100g ) - 6zł
Halibut wędzony ( 100g ) - 8zł
Jesiotr wędzony ( 100g ) - 10zł
Węgorz wędzony ( 100g ) - 12zł

 

Mięsa wędzone i pieczone:
Pasztet z gęsi / królika ( 100g ) - 3 zł
Pieczona kaczka faszerowana kaszą z jabłkami ( 100g ) - 3 zł
Wędzona kiełbasa z dzika ( 100g ) - 7zł
Wędzony filet z gęsi ( 100g ) - 10zł
Wędzona polędwica z jelenia ( 100g ) - 12zł

 

Wypieki własne:
Ciasto kruche z owocami i lukrem ( 100g ) - 3zł
Strucel makowy ( 100g ) - 3zł
Sernik ( 100g ) - 4zł

lub telefonicznie: +48 661 975 947